Kako pripremiti kosu za ljeto

Kako pripremiti kosu za ljeto

Dolazi ljeto.  Sati i sati će biti provedeni na plaži, na suncu, pijesku, bazenu, aktivnostima na otvorenom;  naša koža i kosa izložene su suncu .      Nismo uvijek svjesni koliko kosa i vlasište pate u takvim okolnostima i to  u mnogim prilikama. Moramo se stalno brinuti njoj, a osobito u ovom razdoblju. Dakle, danas želimo dati nekoliko preporuka za kosu kako bila zdrava i snažna te kako bi uživali u ljetu i praznicima bez brige za             njihovo zdravlje.

• sredite oštećene vrhove kose prije ljeta kako bi se izbjegla dodatna oštećenja i nastanak ''duplih'' vrhova

• bojanje ili izbijeljivanje kose, uvijek učinite prije ljeta,barem 15 dana prije intezivnijeg izlaganja suncu. Ako je neizbježno, uvijek koristite sredstvo za zaštitu kose od sunca. Tretmani  bojanja mogu uvelike utjecati na zdravlje kose, na poroznost i nijansu kose. 

• odaberite proizvod koji štiti zdravlje vaše kose i posebno je osmišljen za zaštitu od štetnog utjecaja sunca. Takav proizvod štiti, njeguje i pruža dodatnu vlažnost tjemenu i kosi. Naša preporuka je TASSEL ALL for HAIR losion. Sadrži keratin, UV zaštitu, arganovo ulje i ekstrakte svile.           Obnavlja oštećenu kosu, daje sjaj, omekšava kosu spriječava nastanak duplih vrhova, dodaje volumen, olakšava češljanje i dubinski hidratizira i sve to uz jednostavnu primjenu. 

• koristite maske i regeneratore na tjednoj bazi, za dodatnu njegu

Keratin može postati Vaš pravi saveznik ovoga ljeta za brigu o zdravlju kose. Zaglađuje kosu , pomaže da kosa se kosa ne  kovrča, povećava elastičnost kose, njeguje odkorijena do vrha i štiteći ga od vanjskih agresija.Stoga je dobro odabrati proizvode koji sadrže keratin.

• svakako izbjegavajte uporabu električnih aparata i prekomjernu toplinu koja oštećuje kosu . Opušteni i prirodni valovi dulje traju.

• kosu isperite kosu hladnom vodom. Poticat ćete cirkulaciju vlasišta, kosa neće gubiti prirodnu masnoću, postat će sjajnija.

Jeste li  zabilježili ove savjete? Ne zaboravite na njegu kose, kao i kožu i zaštitite se od sunčevih zraka. I uživajte u suncu i odmoru